Pénztárgép éves felülvizsgálata

Kötelező a pénztárgépek éves felülvizsgálata?

Ahogyan a személyautókat kötelező két évente műszaki vizsgára vinni, úgy a pénztárgépek éves szervizes felülvizsgálatát is jogszabály írja elő. Az éves felülvizsgálatot az adott pénztárgép típusra megfelelő engedéllyel rendelkező műszerész végezheti, aki olyan szerviznél dolgozik, amely a pénztárgép forgalmazójával szerződéses jogviszonyban áll.

Mely pénztárgépek felülvizsgálatát vállalja a MyCassa?

Cégünk az összes Micra, Laurel, Euro (Elcom), Fiscat valamint SAM4s típusú pénztárgépek, illetve Fiscat Super FP és FreePos adóügyi nyomtatók éves felülvizsgálatához rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.

Pénztárgép éves felülvizsgálat - MyCassa

Hogyan zajlik a pénztárgép éves felülvizsgálata?

Kollégánk a helyszínre érkezve komplett ellenőrzést végez a pénztárgépen, mely két részből tevődik össze: mechanikai- és szoftveres felülvizsgálat. Mind hardveresen, mind a szoftveres működést tekintve átvilágítja a készüléket, és meggyőződik annak rendeltetésszerű működéséről.

Az alábbi körülményeket vizsgáljuk:

  • Mechanikai működés: nyomtató, billentyűzet, kijelzők
  • Szoftveres működés: NAV szerver kommunikáció ellenőrzése, naplófájlok kiolvashatósága, nyugtakészítés folyamata, sztornó funkciók
  • Jogszabályi megfelelés: gépnapló rendelkezésre áll-e, adóügyi ellenőrző egység sértetlensége, AP szám látható-e

Ha műszerészünk bármely hibát észlel, vagy úgy ítéli meg, hogy szükséges a pénztárgép bármely karbantartása, akkor az észrevételeit jelzi a felülvizsgálati adatlapon, illetve szóban is tájékoztatja Megrendelőnket, a szükséges lépéseket illetően. A hibajavítást célszerű a következő pénztárgép felülvizsgálatig elvégezni.

Egyes esetekben előfordul, hogy munkatársunk olyan problémával találkozik, amin csak azonnali szerviz segíthet. Ilyenkor a gépet a helyszínen, vagy ha erre nincsen lehetőség, szervizünkben javítja. Hosszabb javítás idejére cseregépet biztosítunk, mellyel biztonsággal folytatható a munka.

Mennyibe kerül a pénztárgép éves felülvizsgálata?

A pénztárgép felülvizsgálat ára 27.000 Ft+ÁFA SAM4s, Euro illetve Micra gépek, 28.000 Ft+ÁFA Fiscat pénztárgépek, 28.000 Ft+ÁFA Fiscat adóügyi nyomtató és 29.500 Ft+ÁFA FreePos adóügyi nyomtató esetében, mely minden költséget tartalmaz. Ez legfeljebb akkor lehet magasabb összeg, ha alkatrészt is cserélni kell, vagy bármely egyedi munkát szükséges elvégezni a készüléken. A felülvizsgálatokat országszerte díjmentes kiszállás mellett végezzük, amennyiben az általunk kínált időpont megfelelő Önnek. Nagyobb mennyiségű pénztárgép egyidejű felülvizsgálatára kedvezményes árat tudunk biztosítani.

Ügyfeleink részére vállaljuk, hogy a pénztárgépek ellenőrzési dátumát nyomon követjük, és a soron következő éves felülvizsgálatra emailben és telefonon is emlékeztetünk.

Miben segíthetünk?

15 év szakmai tapasztalatával támogatjuk partnereinket a pénztárgép szerviz feladatoktól kezdve a komplex kasszarendszerek kiépítéséig. Amennyiben Önnek is segíthetünk,
hívja kollégánkat: +36-70-629-2114, vagy kérjen árajánlatot:

Ajánlatot kérek