Vegyes fizetőeszköz használata SAM4s pénztárgépeken

Amennyiben a nyugta végösszegét vásárlónk több fizetőeszközzel kívánja kifizetni, a pénztárgépeken a vegyes fizetés funkciót kell alkalmazni.

Tipikusan ilyen eset, mikor a vásárló készpénzzel és bankkártyával együttesen szeretne fizetni. Például, egy 2000 Ft összértékű eladás esetén 1000 Ft készpénzzel, míg a maradék 1000 Ft bankkártyával kerül kiegyenlítésre.

További fizetési mód is megadható szükség esetén (más típusú utalvány, többféle bankkártya, stb.) Ahogy a legtöbb pénztárgép, úgy a SAM4s készülékei is tudják kezelni ezt a fizetési módot.

Vegyes fizetőeszközzel fizetés menete SAM4s pénztárgépeknél

Az alábbi útmutató a következő SAM4s pénztárgépek vegyes fizetőeszköz funkciójára érvényes: SAM4s NR-300, SAM4s NR-240, SAM4s NR-270, SAM4s NR-440

 1. Üssük be, vagy olvassuk be az összes tételt, majd adjuk meg azt az összeget, amit az egyik fizetőeszközzel kívánunk fizettetni, majd nyomjuk meg a megfelelő fizetőeszköz gombot. Pl.: 1000 készpénz.
  vegyes fizetőeszköz Sam4s pénztárgép
 2. A kijelzőn megjelenik a hátralék összege.
  vegyes fizetőeszköz Sam4s pénztárgép
 3. Adjuk meg a másik / második fizetőeszközhöz tartozó összeget, majd nyomjuk meg a másik / második fizetőeszköz gombot. Pl.: 1000 Hitel. A nyugta lezárásra kerül.
  vegyes fizetőeszköz Sam4s pénztárgép
  vegyes fizetőeszköz Sam4s pénztárgép
 4. Ha másodjára is a hátraléknál kevesebb összeget adunk meg, akkor harmadik fizetőeszközt is választanunk kell, az előzőekben leírtak szerint.