Vegyes fizetőeszköz használata Micra pénztárgépeken

Amennyiben a nyugta végösszegét vásárlónk több fizetőeszközzel kívánja kifizetni, a pénztárgépeken a vegyes fizetés funkciót kell alkalmazni.

Micra Jota és Micra Mini pénztárgépek esetében a vegyes fizetés menete a következő

Miután beütöttük vagy beolvastuk vonalkód olvasóval az összes megvásárolni kívánt tételt, nyomjuk meg a részösszeg gombot. Ilyenkor a pénztárgép kiírja, hogy hány tétel van a nyitott nyugtán és mennyi a fizetendő összeg.

vegyes fizetőeszköz Micra Jota pénztárgép

Abban az esetben, ha ilyenkor a fizetendő végösszegnél kisebb összeget ütünk be a billentyűzeten, majd megnyomjuk valamely fizetőeszköz gombot, a pénztárgép sípol és levonja a megadott értéket a fizetendő összegből.

vegyes fizetőeszköz Micra Jota pénztárgép

Ha ilyenkor megnyomjuk valamely más fizetőeszköz gombját, a nyugtát lezárja a pénztárgép, a maradék összeget a másodjára megnyomott fizetőeszközhöz társítva.

vegyes fizetőeszköz Micra Jota pénztárgép

Ha az első fizetőeszköz megadása után a fennmaradó összeget tovább kell bontani, akkor ezen a ponton ismét meg kell adni egy, a fennmaradó fizetendőnél kisebb összeget, majd meg kell nyomni a második fizetőeszköz gombját.

Az újabb sípolás és összeg levonást követően már csak a két fizetőeszköz megadás után fennmaradt összeg látszik a kijelzőn, ezt bármely nyugta záró gombbal (készpénz, bankkártya, hitel, utalvány) le tudjuk zárni.