Micra Jota pénztárgép: Várakozás az AEE-re, kijelző alatti LED-ek nem világítanak

Hibajelenség: bekapcsoláskor a pénztárgép nem lép eladó módba, csak a képen látható feliratot jeleníti meg. LED-ek nem világítanak.

Micra pénztárgép várakozás az AEE-re

Megoldás: esetenként segít, ha teljes áramtalanítás mellett, kikapcsolt állapotban hagyjuk a pénztárgépet 24 órát pihenni. A 24 óra elteltével újra csatlakoztatjuk a gépet az áramforrásba, majd megpróbáljuk bekapcsolni. Ha ez nem hoz megoldást, a pénztárgép továbbra is VÁRAKOZÁS AZ AEE-re feliratot jelenít meg, vagy bármely BLOKK KÓD üzenetre változik a kijelzés, akkor a pénztárgép csak a forgalmazói szervizben javítható, szükséges szervizt hívni, akik a gépet továbbítják a forgalmazóhoz. A gépnaplóba szükséges felvezetni a meghibásodások és javítások részbe, hogy mikor következett be a meghibásodás, mely szervizt értesítették, ez mikor történt meg és milyen azonosítón vette a szerviz nyilvántartásba a hibát.

A pénztárgép várhatóan hosszabb ideig (akár 1 hetet meghaladó időtartam) szervizben lesz, érdemes csere pénztárgépet üzembe helyezni erre az időre. Ehhez szükséges átszemélyesítési kódot igényelni a PTGREG elektronikus adatlap NAV-hoz történő beküldésével, melyet az eljáró szerviznek kell továbbítani.