Havi zárás SAM4s NR-300 és SAM4s NR-440 pénztárgépen

A SAM4s gépekben két szintű zárások találhatóak. Amíg az adott zárásból a Z1 zárás nem készül el, addig a Z2 zárás tartalma nulla. A Z1 elkészítését követően az adott zárás Z1 számlálója törlődik, annak tartalma átkerül a Z2 zárás számlálójába, így biztosítva, hogy akár napi, akár havi, vagy más időszakra is nyomtathatóak legyenek a forgalmi adatok. A havi zárásra a pénzügyi zárást javasoljuk. A havi zárás lépései SAM4s pénztárgépeken a következő:

  1. Alap állapotban a kulcs gomb többszöri megnyomásával lépjünk a Z üzemmódba, Készpénz gombbal lépjünk be.
  2. Nyomjuk meg a lefelé nyíl gombot kétszer, ezzel a pénzügyi zárást látjuk a kijelzőn, majd nyomjuk meg a készpénz gombot.
  3. Z1 lehetőséget látunk a kijelzőn. Ha az első szintű gyűjtést kívánjuk nyomtatni, nyomjuk meg a készpénz gombot. Ha a második gyűjtésre vagyunk kíváncsiak, akkor a lefelé nyilat, majd amikor Z2 látható a kijelzőn, akkor a készpénz gombot.
  4. Visszalépés: törlés gomb többszöri megnyomásával visszalépünk a fő menübe, majd a kulcs gombbal a REG opciót keressük, készpénzzel kiválasztjuk.

A SAM4s NR-440 pénztárgép esetében nincsen kulcs gomb, ennél a készüléknél a fizikai kulcsot kell a megfelelő állásba forgatni.

A nyomtatások elvégzését követően a pénztárgép üríti az adott zárás számlálóját.