Mégis maradhatnak a visszavont engedélyű kasszák

Mégis maradhatnak a visszavont engedélyű kasszák

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, 2022. június közepétől 86 kis-és nagykassza engedélyét vonta vissza Budapest Főváros Kormányhivatala Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztálya.

A régi pénztárgépek cseréje jelentős kiadást róna a kis- és középvállalkozások egy jelentős részére, amely szektor előbb a járvány, majd a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt folyamatosan nehéz anyagi helyzettel küzd.

Anyagi és adminisztrációs könnyítés több ezer kisvállalkozásnak

Hasonlóan gondolkodott a Kormány is, mivel a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztrérium nemrég bejelentette, hogy haladékot kapnak a lejáró engedélyű pénztárgépet üzemeltetők:

Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - fogalmazott Varga Mihály

A lejáró engedélyű pénztárgépek is rendelkeznek online adatkapcsolattal, így a NAV továbbra is rálát majd a készülékekre. A jogszabály módosítás előkészítése már folyamatban van.

Melyik pénztárgép típusokat érinti ez?

Áprilisi cikkünkben részletesen felsoroltuk az összes érintett pénztárgép típust, így könnyen ellenőrizheti, hogy az Ön által használt készülék közöttük van-e, ha ide kattint.