határidő számlázás nav

Egyre fontosabb a számlázó program beszerzése, szeptember 30-án vége a türelmi időnek

Mint az a legtöbb vállalkozás számára ismert, 2020. július elsejétől minden belföldi adószámmal rendelkező számlacímzett részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak

A szankcionálástól az adóhatóság korábbi döntés alapján 2020. szeptember 30-ig tekint el, ettől a határidőtől számítva azon számlák esetében, melyekről adatot kellett volna szolgáltatni, de ez nem történt meg, akár 500.000 Ft-os bírságot is kiszabhatnak.

Azon értékesítéseket, melyekről ÁFA-s számla készül, a NAV felhívása alapján a pénztárgépbe nem tanácsos beütni nyugtaként, de abban az esetben, ha az ellenérték a nyugtás vásárlások ellenértékét tartalmazó kasszafiókba kerül, akkor a befizetésről pénz befizetési műveletet kell végrehajtani a pénztárgépen, hogy annak nyilvántartása megegyezzen a fizikailag tárolt pénz mennyiségével.

Amennyiben Ön még nem felel meg a fenti előírásoknak, nincs olyan számlázó programja, ami képes a kibocsátott számlákról online adatot szolgáltatni és/vagy nem kívánja a kézi számlák adatait kézi adatbevitellel feltölteni, forduljon hozzánk.

Cégünk megbízható, a változó jogszabályi háttérnek folyamatosan megfeleltetett számlázó programokat kínál, melyekhez élő szavas támogatást is biztosítunk. Rendszereink között hamarosan megtalálható lesz olyan megoldás is, mely akár telefonról, vagy egyéb mobil eszközről is használható.