Online számlázás határidő

2021. január 1-jétől ismét változnak az online számla jelentésre vonatkozó előírások

2021.07.01-jétől minden belföldi adóalany részére kiállított számlát jelentenie kell a számlázó programoknak. Az adózók számára a hatóság 2020.09.30-ig halasztást biztosított abból a célból, hogy számlázó programjaikon elvégeztessék az előírt fejlesztést, azt megfelelő tesztelést követően tudják üzembe állítani.

2021.01.01-jétől már nem csak a belföldi adóalanyok részére, hanem a külföldi adóalanyok, ill. belföldi magánszemélyek részére kiállított számlákat is gépi úton, a kiállítást követően a lehető legrövidebb időn belül, emberi beavatkozás nélkül szükséges továbbítani a NAV felé. Az új szabályok miatt változtatják a számla fogadó rendszert technikai szempontból, mely a számlázó program fejlesztő cégeket is jelentős mértékben érinti. Az ún. NAV 3.0-ás rendszer specifikációja 2020.10.01-je óta elérhető az onlineszamla.nav.gov.hu/dokumentaciok
oldalon.

Cégünk természetesen követi az általunk kínált szoftveres megoldásokkal a törvényi változásokat, az új funkciókat határidőben rendelkezésre bocsátja.