mycassa BLOG

Egyre fontosabb a számlázó program beszerzése, szeptember 30-án vége a türelmi időnek

Egyre fontosabb a számlázó program beszerzése, szeptember 30-án vége a türelmi időnek Mint az a legtöbb vállalkozás számára ismert, 2020. július elsejétől minden belföldi adószámmal rendelkező számlacímzett részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak.

A szankcionálástól az adóhatóság korábbi döntés alapján 2020. szeptember 30-ig tekint el, ettől a határidőtől számítva azon számlák esetében, melyekről adatot kellett volna szolgáltatni, de ez nem történt meg, akár 500.000 Ft-os bírságot is kiszabhatnak.
tovább >>

2020 július elsejétől vagy számla vagy nyugta

2020 július elsejétől vagy számla vagy nyugtaA pénztárgép üzemeltetők körében rendszeres az a gyakorlat, hogy adott értékesítés kapcsán pénztárgépes nyugtát és vagy kézi, vagy gépi ÁFA-s számlát is kiállítanak. 2020 július elsejétől, amikortól a számlázó programoknak minden belföldi adószámmal bíró számla címzett részére kiállított számlát azonnal küldenie kell a NAV felé, a pénztárgéppel kiállított nyugta és számlázó programmal vagy kézzel kiállított számla párhuzamos használatának gyakorlatát tanácsos mellőzni.
tovább >>

Helló Integ, a nevem...

Szeretném, ha megkeresnének

Ezzel kapcsolatban

tovább
   Írjon nekünk
és mi visszahívjuk!

Dokumentumok